Artikler om lån

Her samler vi nyttige artikler om lån og lånerelaterede emner. Du finder nyheder og andet godt, som holder dig orienteret om, hvad der foregår på den finansielle scene.

Lån penge i 30 dage hurtigt og nemt

Lån penge i 30 dage, lyder næsten for godt til at være sandt, men det er faktisk en mulighed. Hvor ofte har du ikke stået i den situation, at der kom en uforudset regning ind af døren, eller udsalget slutter lige inden du får løn? Jeg kender i hvert fald den situation alt for godt. […]

Hvor meget kan jeg låne?

Hvor meget kan jeg låne, er i bund og grund et spørgsmål om kreditværdighed. Mange tror fejlagtigt, at kreditværdighed alene handler om, om man er registreret i RKI eller lignende registre. Det er selvfølgelig en forudsætning for et lån, at du ikke er det.

ÅOP – Årlig Omkostning i Procent

ÅOP er forkortelsen for Årlige Omkostninger i Procent. ÅOP indeholder alle de omkostninger der er, både ved etableringen af lånet og i løbetiden af lånet, og oplyses som en procent af størrelsen på lånet. Hvor stor eller lille lånets ÅOP er, kommer også an på, hvornår betaling af renter og afdrag falder.

Debitorrente

Debitorrente er et mindre kendt, men lovpligtigt udtryk for det mere kendte udtryk ”effektiv rente”. For at gøre forvirringen endnu større, kendes debitorrenten også under udtrykket ”nominel årlig rente” eller sågar ”årlig nominel rente”. Debitorrente blev indført i kreditaftaleloven 1. november 2010 i stedet for ”nominel årlig rente”.