Lån hvis du er registreret i RKI

Hvad er RKI og Debitor Registret?

RKI er Danmarks største register over dårlige betalere. Ofte bruges RKI af pengeinstitutter, virksomheder etc., når de skal vurdere enkelte menneskers kreditværdighed. Hvis du eksempelvis er registreret i RKI, betyder det, at virksomheder, lånefirmaer m.v. kan se, du er en dårlig betaler, hvilket på mange måder kan være en ulempe for dig. Hvis du er registreret i RKI betyder det blandt andet, at du typisk ikke kan låne penge.

Registret sikrer på den måde danske virksomheder, så de kan tjekke disse dårlige betalere som potentielt kan medføre økonomiske tab. Virksomhederne kan endvidere blive oplyst hvis én af deres eksisterende kunder bliver registreret som værende en dårlig betaler.

Kan jeg låne penge trods RKI?

Både ja og nej. Som udgangspunkt kan man ikke låne penge, hvis man er registreret hos RKI. Selvom online lånemuligheder kun har få krav til dig, når du skal låne penge hos dem, er ét af kravene typisk at du ikke må være registreret ved RKI. Generelt er lånefirmaer ikke just begejstret for at låne folk penge, som sandsynligvis ikke kan tilbagebetale dem – det siger sig selv. Derfor giver det dig en klar udfordring, hvis du ønsker at låne penge igen.

Overvej det lige en ekstra gang

Hvis man derimod helt bestemt tænker, at man skal låne penge, bør man lige overveje det en ekstra gang igen. Som udgangspunkt er det bestemt ikke smart at låne penge, hvis man i forvejen har udfordringer med økonomien, hvilket man åbenlyst har, hvis man er registreret som værende en dårlig betaler. Det kan hurtigt blive et større problem end det er i forvejen, selvom det måske kan være svært at se, hvis man i situationen føler, man har behov for flere penge.

Er der så slet intet at gøre, hvis jeg er registreret i RKI?

Jo, heldigvis er det ikke helt umuligt at låne penge, hvis du er registreret. Det bliver vanskeligt for dig, hvis du er registreret i RKI, men det kan bestemt lade sig gøre. Forskellige udbydere kan være relevante for netop dig i den situation, men det kræver ordentlig research og vejledning fra folk i branchen. Du kan sagtens få hjælp, så du kan finde frem til et lån, hvor du kan opfylde kravene – også selvom du er registreret i RKI.

Registreringen i RKI er ikke permanent

Heldigvis er du ikke registreret i RKI til evig tid. Den eneste rigtig gode løsning for dig, som virkelig står og skal bruge penge, er at arbejde på at komme ud af registreringen i RKI.

Det betyder selvfølgelig, at du ikke kan låne pengene lige med det samme, men det er den bedste løsning for dig, da det er en langsigtet løsning. Det vil på mange måder gøre det nemmere for dig i dit senere liv, så derfor er det den væsentligste løsning.

Hvordan kommer jeg ud af RKI?

Den eneste måde du kan komme ud af registreringen på er ved at tilbagebetale din gæld. Det er kreditorerne der sørger for at du ender hos RKI, så derfor er det vigtigt, at du får betalt din gæld tilbage til dem. Hvis ikke det umiddelbart er en realistisk løsning for dig lige nu, kan du prøve at indgå afdragsordninger med dem, så du stadig kan gøre en indsats for at komme ud af gælden.

Få hjælp til et budget, så du nemmere kan slippe gælden

At lægge et budget, er en rigtig god idé hvis du på en mere overskuelig og nem måde skal af med din gæld. I den forbindelse er det afgørende at have ordentlig styr på indtægterne og udgifterne, så du kan være sikker på, du kan overskue gælden og de øvrige tal. Det er ikke blot en fordel for dig, men også for låneudbyderne eller bankerne. Du kan sagtens få hjælp af banken til udarbejdelsen af et budget, så du sørger for at få de helt korrekt lavet og samtidig har en erfaring sparringspartner ved din side.

Hvor længe er man registreret i RKI og hvordan slipper man ud?

Som sagt er det muligt for dig at få slettet din registrering i RKI. Det kan ske på forskellige måder:

  • Betaling af gæld (muligvis aftale om afdragsordning)
  • Indgå frivilligt forlig, så ens navn bliver slettet inden for 1 måned.

Hvis du eksempelvis indfrier din gæld, kan din kreditor informere RKI, der så kan slette dig inden 1 år. Efter blot 5 år vil indberetningen være forældet, hvilket vil sige, at du så vil blive slettet. Du skylder altså stadig penge, men er dog ikke registreret længere.

Mulighed for samlelån hvis man er registreret i RKI

Hvis du ønsker at gøre det nemmere og mere overskueligt for dig, kan du med fordel tage et samlelån. Med samlelån har du mulighed for at samle alle dine lån ét sted. Det betyder blandt andet at du blot skal forholde dig til ét lån og dermed har et samlet overblik over alle renterne, afdragene og gælden. Hvis du har mange små ”klat”-lån, som du i forvejen ikke har det store overblik over, kan et samlelån være en god mulighed for dig.

Hvordan fungerer samlelån?

Det er helt enkelt at tage et samlelån, da det endvidere kan foregå online. Man søger om at få lavet et nyt lån, og samtidig får man så flyttet alle sine lån ind under dette, så man derved får et samlet lån. Hvis du f.eks. skylder 5.000 kr. Til L’Easy og 15.000 kr. Til D:E:R, laver du blot et samlet lån på 20.000 kr. og har på den måde et bedre samlet overblik.

Fordelene ved samlelån som løsning

Da det ofte kan være uoverskueligt med en masse lån hist og her, kan et samlelån være en god løsning for dig af flere årsager:

  • Du får samlet dine lån under én hat
  • Du får en lavere månedlig ydelse
  • Du afdrager hurtigere på din gæld
  • Du kan planlægge din økonomi og gældsafvikling

Det giver dig på mange punkter mere frihed og rum i din hverdag, så du kan forholde dig til dit lån og samtidig leve med en vis tryghed. Når du først får styr på din økonomi, bliver du nemlig også slettet fra registreret, hvilket vil give dig et nemmere liv på mange måder.