SMS Lån – et hurtig lån direkte fra mobilen

Hvad er et SMS lån?

Et sms lån kan på mange punkter sammenlignes med et kviklån. Principperne er stort set de samme og det er en lånetype, som de fleste lånefirmaer tilbyder. Det var mere hyppigt før i tiden, da smartphone-teknologien ikke var så udviklet som nu, hvor teknologien har overhalet sms lånene og har gjort det nemmere for folk at søge efter lån i sin browser på telefonen.

SMSlån/Minilån – Lån op til 10.000 kr.

Vigtigt Tip! Udfyld ansøgninger hos flere låneydbydere på samme tid, så du kan vælge det bedste lån når du får svar.

LångiverLånebeløbDebitorrenteGodkendelseSe mere

10.000 kr.

9,90 – 26,08{1856695effdaf0517b8533bd497747835e64f7011d8c9088d5d154cc0540434a}

Indenfor 1 time

6.000 kr.

Se låneside

1 time

6.000 kr.

Se låneside

1 time

4-6.000 kr.

Se låneside

1 minut

Helt præcist kan man sige at sms lån er en variant af kviklånet, hvor man så ansøger om lånet og får svar via SMS. Det er en super enkel og nem måde at låne penge på:

  • Du sender en SMS til et bestemt nummer, hvor du oplyser lånebeløbet, dit navn, din adresse m.v.
  • Herefter bliver din ansøgning behandlet og du får derefter en SMS tilbage med enten en godkendelse eller et afslag
  • Bliver du godkendt, får du en SMS med en pinkode, hvorefter du så skal logge ind på lånefirmaets hjemmeside via din computer 

SMS lån VAR en smart lånemetode

I dag kan processen virke ret lang og en smule kompliceret, i og med du skal logge på din computer m.m., men da SMS lån første gang blev en realitet, var der ikke tablets og smartphones som der er i dag, og derfor var det ret så smart en metode.
I dag er et SMS lån blot det samme som et kviklån, hvor låneprocessen er hurtig, lånebeløbet er lille og løbetiden er kort.

Hvem tager et SMS lån?

SMS lån er specielt beregnet til de som ikke nødvendigvis står og skal bruge et højt beløb. Ligesom kviklån, er lånebeløbene typisk ret små. Derfor er sms lån udelukkende for dig, hvis du f.eks. blot har behov for lidt ekstra penge sidst på måneden og ved, at du kan tilbagebetale lånet inden for et par uger.

SMS lån er et hit hos unge

Det er ofte de unge, der vælger at tage et sms lån, da det på mange måder også er den nemmeste måde at gøre det på. Selvom det er en nem måde at låne penge på, er det dog stadig vigtigt, at man tænker sig godt og grundigt om, før man springer ud i det, at låne penge på den måde. Unge har typisk ikke det store kendskab til lånemarkedet og det kan derfor ofte være en ulempe at foretage sig et sms lån, hvis ikke man har prøvet det før og er uerfaren.

Fordele ved at optage et SMS lån

Der er en del fordele forbundet med det, at optage et SMS lån:

  1. Det er for det første utroligt nemt, og så kræver det ikke så meget af dig som låner. Hvis du eksempelvis skal ansøge om et lån på nettet eller i banken, er det muligt for lånefirmaet at kræve en masse oplysninger fra dig – sådan er det ikke med sms lån.
  1. Når du er nødt til at ansøge om et lån via SMS, er pladsen i forvejen ret begrænset og derfor er lånefirmaet også nødsaget til at begrænse sig. Det er en fordel, hvis du mangler penge hurtigt og ikke føler, du har tid til at gennemgå en længere proces, for at få dine penge.
  1. Det er en fordel at lånebeløbet typisk er lille, da det derfor ikke kræver så meget for låneudbyderen at skulle godkende din ansøgning. Hvis beløbet derimod havde været større, havde låneudbyderen også automatisk krævet mere af dig. Det gør derfor heller ikke så meget, hvis din indtægt ikke er noget at råbe højt om.

Ulemper ved at optage et SMS lån

Selvom der er en del fordele ved det, at optage et SMS lån, er der også en bagside af medaljen:

Da et SMS lån er et hurtigt og lille lån at tage, betyder det også ofte at renten (ÅOP’en) er utrolig høj.

En fingerregel er, at jo kortere løbetiden er, dets højere vil ÅOP’en være på dit sms lån.

Du kan dog også finde lån som er helt uden omkostninger. De er dog få, men de findes, hvilket betyder, at ÅOP’en er lig med 0{1856695effdaf0517b8533bd497747835e64f7011d8c9088d5d154cc0540434a}.

Som udgangspunkt er den høje rente den eneste ulempe ved det, at foretage et SMS lån, men det er dog også en alvorlig ulempe. Det kan få fatale konsekvenser for de, der ikke tænker sig ordentlig om, så man bør være super opmærksom på renterne, når man vælger at optage et SMS lån.